![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z funkcją .
Podczas wywołania wyskakuje błąd specyfikacja to php 5.3.8 mysql 5.5.28 platforma CENTOS 6 mysql odbc connector chyba 5.2.2 z tego co pamiętam. Warning: odbc_exec() [function.odbc-exec]: SQL error: [unixODBC][MySQL][ODBC 5.2(w) Driver][mysqld-5.5.28]Result consisted of more than one row, SQL state S1000 in SQLExecDirect in /home/struktura/index.php on line 569 gdzie linia 569 to dokładnie $result = odbc_exec ($conn, $q); Moje pytanie byłoby takie jak miałbym zabezpieczyć się przed tym wywołaniem i co mam zrobić żeby wyświetlało mi wszystkie "rows" a nie pokazywało taki błąd Od strony użytkownika wygląda to tak że jeśli jakaś osoba ma przypisane kilka wartości ( spółek w tym przypadku to wyświetla się ten błąd a jeśli jest to tylko jedna wartość to wyświetla się poprawnie) a tutaj przykład wywołania $q ="select *, unit.id as unit__id, employee.id as employee__id, position.floor as depfloor, position.filename as depfilename, position.name as depname from employee inner join employeeunit on employee.id = employeeunit.employee_id inner join unit on employeeunit.unit_id = unit.id left join position on unit.departament = position.id where concat(lower(trim(employee.lastname)),' ',lower(trim(employee.firstname))) like '".$n."%' or concat(lower(trim(employee.firstname)),' ',lower(trim(employee.lastname))) like '".$n."%' or employee.mobile like '%".$n."%' or employee.telephone like '%".$n."%'"; $q.="group by employee.id order by lastname, firstname limit 100"; $rows=get_all_rows($q); Ten post edytował jason300 26.11.2012, 12:16:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat To totalnie bez sensu zważywszy na to że jest to na tej samej wersji php Zrozum w końcu - to nie ma żadnego związku z php. To jest błąd MYSQLCytat i czy jest jakaś możliwość żebym mógł jakoś tą funkcję zmodyfikować tak aby poprawnie wyświetlało wynik nawet jeśli byłoby to więcej niż jeden "row" No to ci przecież napisałem co masz poprawić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 16:49 |