![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tak jak w temacie, czy jest możliwość znalezienia pracy po technikum ? Jestem w maturalnej już klasie technikum na profilu technik informatyk. Czy po skończeniu, zdaniu matury, zdaniu egzaminu zawodowego mam szansę na znalezienie pracy w zawodzie + pójście na zaoczne studia ? Jeśli chodzi o umiejętności, to praca z komputerem nie sprawia mi problemu, różnego typu programy zaczynając od prostego notatnika, poprzez word'a na photoshopie kończąc nie sprawiają mi problemu. Znam php, html, css, actionscript 3.0, flash na poziomie podstawowym (chciałem napisać średnim, ale nie wiem czy są jakieś konkretne wymagania na taki poziom ?) Jak już pisałem, programów też kilka umiem obsłużyć. Budowa komputera jest mi znana, wymiana podzespołów, diagnoza problemu, naprawa sprzętu/systemu itd... Co wy - starsi - sądzicie na ten temat ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czasem wystarczy nie mieć skrupułów i wiedzę na pewne tematy i w zasadzie nawet wymagania Spawnnma (cholera, jak się to odmienia?) stają się opcjonalne (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czasem wystarczy nie mieć skrupułów i wiedzę na pewne tematy i w zasadzie nawet wymagania Spawnnma (cholera, jak się to odmienia?) stają się opcjonalne (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ja dotychczas robiłem zlecenia jako freelancer, ale chciałbym podjąć pracę stałą (dotychczas studiowałem informatykę dziennie na uczelni państwowej, ale według mnie to strata czasu i chciałbym to robić zaocznie). Jak właściwie pracodawcy sprawdzają, czy chcą aplikanta? Każdego na okres próbny raczej nie, bo kto ma tyle czasu. Poza patrzeniem w portfolio i próbkami kodu dają jakieś zadanie testowe czy coś w tym stylu? Stworzyłem (bądź współpracowałem przy tworzeniu) paru średnich / większych serwisów, ale dużo mojej pracy to strony-wizytówki, prace dla tych jakże pracowitych studentów (było ich sporo), ale takie coś to raczej wstyd pokazać (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Tak naprawdę większość mojej wiedzy nie została wykorzystana, tylko jak mam to udowodnić pracodawcy? Na słowo chyba mi nie uwierzy? (IMG:style_emoticons/default/skull.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:38 |