Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [CSS] zmieniany bgcolor innej komórki
aleksander

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Kod
<tr>

<td id="menu1" bgColor="#800000">

&nbsp;

</td>

<td onmouseover="menu1.bgColor='#FF8000'" onmouseout="menu1.bgColor='#800000'">

Menu

</td>

</tr>

Czy można coś analogicznego zrobić w CSS? Gdy mam jeden <td> to nie problem, ale czy da się, gdy są dwie komórki?

Dodam tylko, że próbowałem zastosować CSS dla <tr> ale ten znacznik w ogóle się nie 'styluje'.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Draugfor

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jest zgodne, ale to nie ma znaczenia na interpretowanie go przez przegladarki. Osobiscie posiadam rowniez Mozille v1.6 i zaproponowane przeze mnie rozwiazanie dziala bez zarzutu.

Olo, chcialbym zwrocic Twoja uwage na strone konsorcjum w3 (www.w3.org), na ktorej znajduje sie html validator, ktory sprawdzi, czy stworzona strona jest poprawnym dokumentem zadeklarowanego w naglowku typu. Wystarczy, ze zapiszesz kod wygenerowanej strony w pliku i potem kazesz validatorowi go sprawdzic.

Jest jeszcze jedna rzecz, byc moze to jest przyczyna.
Zauwazylem, ze przegladarki nie maja sklonnosci do aktualizowania plikow css przechowywanych offline. Jesli najpierw dolaczyles plik css, wygenerowales strone w Mozilli i dopiero potem dopisales w niej lub zmodyfikowales klase pod2 - to Mozilla korzysta i tak ze starego pliku css przed modyfikacjami.
Moja rada: tymczasowo w swoim pliku, w ktorym sa zmiany koloru tabelki onmouoseover, zmien nazwe ladowanego stylu np. styl.css na nowy_styl.css. Plik nowy_styl.css musi byc identyczny z plikiem styl.css, ale ze jest nowy, przegladarka zaladuje go w aktualnej wersji, uwzgledniajac wszelkie naniesione od czasu ostatniego ladowania zmiany.

Wtedy wszystko powinno dzialac. Bo na mojej Mozilli chodzi bez zarzutu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:19