![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chce stworzyć ksiazkę telefoniczną, w której bedzie można dodawać i usuwać wartości. Problem w tym ze nie wszystko działa tak jak trzeba - nic nie dodaje, nic nie usuwa
Nie rozumiem czemu nie da sie usuwac wartości mimo ze we wczesniejszej fazie kodu nie było z tym problemu, oto próbka
Nie wiem czy to ja nie dostrzegam jakiegoś małego szczegółu czy co, wiem ze kombinuje z tym juz sporo, wiele tematów naczytalem i dalej nic |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drogi przyjacielu. Jestem zielony, i widze tu coś dziwnego. Dokładniej to 2 linijka twojego kodu
Mam dwie takie same opcje isset($_POST['action']), czyli bezsensownym jest dodawanie tego znaku &&. Zapytasz mnie pewnie - to skąd do jasnej cholery masz ten && Sugerowałem sie działającym kodem który usuwał elementy z bazy danych, Wiem że pewnie robie jakieś podstawowe błędy o których nie mam zielonego pojęcia, jeśli tak jest prosze o zwrócenie uwagi, i najlepiej wytłumaczenie ;] Aha i jeszcze jedno. Odkryłem kilka braków w moim kodzie, miedzy innymi brak znacznika ">" w 49 linijce kodu.
Gdy uzupełnie braki pojawia mi sie zamiast tabelki coś takiego: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''ksiazkatelefoniczna'('imie','nazwisko','telefon') VALUES ('test','test','123123' at line 1 Rozumiem ze to jest błąd składni SQL, ale teraz pytanie takie - czy może to być spowodowane błędnym kodem php? Bo próbowałem zmieniać sam kod, wedle SQL jaki podejrzałem w phpmyadmin i dalej pojawia się ten sam błąd Myśle ze z mojej strony tyle, proszę o poradę |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 17:24 |