![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy znacie / istnieje jakiś sensowny ranking frameworków? I nie chodzi mi tutaj o strony, gdzie decydują o ich popularności głosy użytkowników, bo zazwyczaj tych głosów jest tak mało, że niczego to nie rozstrzyga. Zresztą mogłoby się wydawać, że jednym z najpopularniejszych jest Yii (prawie wszędzie jest na wysokiej pozycji), ale Google Trends mówi już coś innego: http://www.google.com/trends/explore#q=yii...,%20codeigniter . Kiedyś widziałem jakąś stronę, gdzie frameworki były oceniane na podstawie wielu czynników (community, usability, extension possibilities, etc), ale nie mogę jej znaleźć. Może już nie istnieje?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiem, zdaję sobie z tego sprawę. Zresztą jak już wspomniałem takie wyniki są na tyle dziwne (tzn. może nie dziwne, ale tyle nam mówią), że nie da się określić rozwiązania problemu. Wygląda na to, że warto patrzeć tylko na community frameworków, ale też nie jest to idealne rozwiązanie. Ktoś chyba musiałby naprawdę nieźle się napracować, żeby określić taki ranking (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Raczej niczego "lepszego" od Google Trends nie znajdziesz, ponieważ trudno o większą bazę danych. Pamiętam że w dziale Oceny, była strona która robiła zestawienia na podstawie ofert pracy. Pamiętasz może jaki tytuł bądź słowa kluczowe miał ten temat? Nie mogę go znaleźć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 10:10 |