![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na wstępie trochę kodu 1.
2.
i pytanie - czy istnieje, możliwość przechwycenia z zewnątrz, momentu zainicjowania(1) $this->a lub zmiany jego wartości(2)? EDIT: __set() nie wchodzi w grę Ten post edytował CuteOne 9.11.2012, 16:18:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje rady jak zawsze trafiają w dziesiątkę! Dziękuje bardzo za pomoc, teraz muszę ponownie zrobić remanent swoich pomysłów - zajmie to pewnie z tydzień, dwa. W razie wątpliwości mam nadzieję, że użyczysz mi swojej fachowej wiedzy.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Edit: Wstępny projekt architektury aplikacji już mam (IMG:http://img528.imageshack.us/img528/4803/framestruct.png) Legenda: - EventDispatcher pochodzi z Symfony2 - ED skrót od EventDispatchera - Plugin Manager - rejestruje wszystkie akcje pluginów do ED - Resource Manager - standardowy Zendowski loader (lekko zmodyfikowany) - ViewAction - renderowanie widoku Kolejność ładowania klas od lewej do prawej, z góry na dół. Nadal jednak nie rozwiązałem problemu zmiany modeli ;P W teorii bez problemu można wstrzyknąć modelX, Y, Z ale przy rozbudowanych akcjach będzie to wyglądało dość komicznie
Drugim problem jest brak kontroli nad wstrzykiwanymi modelami
Dzisiaj poświęcę parę godzin nad studiowaniem wzorców, może znajdę rozwiązanie tego problemu Ten post edytował CuteOne 15.11.2012, 09:36:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:27 |