![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 517 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam poniższy kod generujący mi krotkę w tabeli
user po uruchomieniu skryptu otrzymuje tabelkę z wypełnionymi danymi wysłanymi z forma i to jest oki, ale chciałbym wpisać w poszczególne krotki wartości początkowe, które powinny być wyświetlane na wejściu, dopiero po ewentualnej zmianie przez usera powinny być podmienione, nie do końca wiem jak to napiać. Kombinowałem z testowaniem if(empty($_POST['WSK1'])) echo..... i tu się zamotałem. proszę o pomoc w temacie. Ten post edytował krzesik 6.11.2012, 12:33:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 517 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jeśli nie będzie zdefiniowane $_POST['WSK1'] (a będzie wtedy, gdy pole w formularzu nie zostanie wypełnione), to (szczerze mówiąc) nie wiem, co empty zrobi - może się wyłożyć z errorem (nie testowałem). 2. jeśli $_POST['WSK1'] będzie miało wartość 0 (zero jako wartość albo zero jako string), to empty zwróci TRUE, co niekoniecznie musi być tym, czego krzesik oczekuje. Jest to opisane w manualu do empty(). Tak, Abort poczytałem wskazane manuale. Wydaje mi się że empty jest właściwszym rozwiązaniem, dlaczego? wskazane pola zawsze istnieją gdyż tak mam zbydowanego forma, mogą mieć wartość zero stringowe czy też nie, dla mnie to nie ma znaczenia. Chciałbym uzyskać efekt taki jak wcześniej opisałem, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 06:41 |