![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2012 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szperałem już tutaj na forum w tej sprawie i wynalazłem podobne tematy, ale nic z nich nie wywnioskowałem i postanowiłem założyć swój. Przedstawię w skrócię co stworzyłem w PHP: Prostą stronkę, na której jest formularz i skrypt, który zapisuje dane z formularza do pliku tekstowego. Drugi skrypt wyświetla dane z owego pliku tekstowego. Już miałem kończyć, ale zauważyłem, że dane są wyświetlane od najstarszego do najnowszego. Tak wygląda formularz:
Tak wygląda pierwszy skrypt:
A tak wygląda drugi skrypt: Nie znam się kompletnie na PHP - powyrzsze skrypty robiłem na podstawie informacji zawartych w podręczniku. Wszystko ładnie działa, ale chciałbym, aby jednak te dane były wyświetlane na odwrót, niż są zapisane - albo, aby od razu były zapisywane na początku pliku, a nie na końcu. Mogę prosić was o pomoc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2012 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, znajomy kolega podpowiedział mi w którym miejscu mam wkleić to:
Wnioskuje, że file_get_contents zastepuje mi fopen i jest ono nie potrzebne, ale jak widać z kodu, który umieściłem w temacie mam jeszczę takie małe zabezpieczenie, z funkcją unlink, która chyba powinna być między fopen a fclose, nieprawdaż? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 08:34 |