![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześc,
Temat wałkowany miliard razy ALE przeszukałem internet i forum ale nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi do tego problemu! Do rzeczy. Wiadomo ,że z polskimi znakami jest problem ,że każda przeglądarka różnie je sobie wyświetli w adresie i tak: Mam przykładowy kod formularza: Ktoś wpisuje polskie znaki i klika szukaj, wszystko leci do skryptu ale gdzie w tym przypadku wkleić funkcję urlencode(); (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Przecież jak wkleje ją do skryptu odbierającego to nie będzie to miał racji bytu, prawda ? Bo przecież już nastąpi przesłanie GET ze znakami. Czy macie jakieś gotowe rozwiązania tego problemu ? :-o Chociaż proszę o pomoc teoretyczą czyli co kiedy zrobić ma skrypt aby działało to jak trzeba. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chciałem obejść troche problem aby odrazu tworzyły się zakodowane linki. Tak więc:
Kod $f = $_GET["fraza"]; $sde = urldecode($f); <form method="post" action="s.php"> <input type="hidden" name="link" value="<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>"> <input type="text" name="fraza" value="<? echo $sde; ?>" class="text-input-small" /> <input type="submit" name="submit" class="button-small" value="Szukaj" /> s.php Nie wiem dlaczego ale sprawdzałem wiele razy dlaczego zamiast linku: user.php?fraza=ol+%C5%BB%C4%85%C5%9B%C4%87%C4%99%C4%85 pojawia się: user.php?fraza=ol+Żąśćęą (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 02:46 |