![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 4 Dołączył: 14.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem kompletnie zielony w PHP. Próbuję zrobić zaokrąglanie czasu do całości i zamianę sekund na minuty, ale mi to w ogóle nie wychodzi. Albo "0".
Kod <?php $servers['servercs'] = array('cs', '31.186.86.30', '4005'); require_once 'GameQ.php'; $gq->setFilter('sortplayers', 'score'); $gq = new GameQ; $gq->addServers($servers); $data = $gq->requestData(); echo '<div id="test" class="modalBox loginModalBox"><div class="modalContent loginModalContent"><table cellpadding="3"><tr><td><b>Nick</b></td><td><b>Punkty</b></td><td>Czas</td></tr>'; $tab = $data['servercs']['players']; $n = count($tab); $sec[$i] = $data['servercs']['players'][$i][time]; settype($sec, "integer"); for ($i=0;$i<$n; $i++) { echo "<tr><td>".$data['servercs']['players'][$i][name]."</td><td>".$data['servercs']['players'][$i][score]."</td><td>".$sec."</td></tr>"; } echo '</table></div></div>'; ?> Co tu jest nie tak? Tak pozatym. Jak zrobić sortowanie graczy ilością zabić? #edit: teraz mam 'array' Ten post edytował ratosluaf 28.10.2012, 10:48:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mozesz odwolac sie do zmiennej $i, skoro tworzysz ja dopiero w petli, chyba ze jest w ladowanym pliku GameQ.php. Ogolnie to skrypt nie ma prawa dzialac. Cytat Próbuję zrobić zaokrąglanie czasu do całości Zaokraglac do calosci to mozna liczby zmiennoprzecinkowe, a nie czas... Wyrazaj sie precyzyjniej, wtedy nam bedzie latwiej pomoc. Podaj przykladowa date + czas i rezultat, jaki chcesz osiagnac (krok po kroku)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:47 |