![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką zagwozdkę: zrobiłem formularz sprawdzający czy dany login już istnieje w bazie danych i wyświetlający informację na bieżąco po wprowadzeniu znaku (keyup).
AJAXem wysyłam posta do kontrolera url: "register/checkLogin",
W kontrolerze mam funkcję:
W modelu:
W modelu wywołując print_r($sth) daje taki efekt dla zajętego loginu: Array ( [userId] => 6 ). Dla wolnego nie zwraca nic. Nie podoba mi się, że w modelu mam umieszczony ten fragment:
Tylko nie wiem gdzie mam go wrzucić i jak przekazać odpowiednio? Do widoku? Do kontrolera? Czy może, wcale to nie jest złe i powinno być to w modelu? W widoku mam jedynie Gdyby mógł ktoś rzucić okiem i fachowo mnie oświecić jak to powinno się zrobić należycie, byłbym niezmiernie wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o coś takiego?
Tylko jak mam później to przekazać do skryptu .js w widoku? Muszę to jakoś "wyeksportować" do widoku przecież. A nie mogę, bo nie generuję oddzielnego widoku dla checkLogin, bo i po co, Gubię się z tym AJAXem ;/ Jak mam normalnie np. pobieranie tam wszystkich rekordów to robię tak: w kontrolerze generuję widok:
W modelu zwracam:
no i w widoku przykładowo wyświetlam tak
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 08:43 |