Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Książka do nauki OOP w PHP., Obiektowość w PHP
ŁukaszŁ.

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć!

Znacie może jakieś książki, które skupiają się na obiektowości i nauce pisania korzystając z OOP? Aktualnie przerobiłem PHP&MySQL- Tworzenie stron WWW oraz Mistrz PHP i tam są poruszone kwestie z OOP bardzo ogólnikowo i tak szczerze mówiąc kiepsko.

Podzielcie się jakimiś ciekawymi knigami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pozdrawiam!
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
qrooel

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(ŁukaszŁ. @ 26.09.2012, 17:59:26 ) *
Cześć!

Znacie może jakieś książki, które skupiają się na obiektowości i nauce pisania korzystając z OOP? Aktualnie przerobiłem PHP&MySQL- Tworzenie stron WWW oraz Mistrz PHP i tam są poruszone kwestie z OOP bardzo ogólnikowo i tak szczerze mówiąc kiepsko.

Podzielcie się jakimiś ciekawymi knigami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pozdrawiam!

Ja mogę polecić Ci książkę, którą obecnie sprzedaję (w dziale oferty -> sprzedam), np. ja tak naprawdę OOP nauczyłem się dopiero w Ruby, mam wrażenie, że do tego języka jest więcej profesjonalnych materiałów, dodatkowo możesz nauczyć się kilku fajnych trików jak metaprogramowanie (tworzenie kodu z poziomu kodu), co rzuca nowe światło na OOP.

Warto też zainteresować się książkami o wzorcach projektowych, jest to następny krok do tego jak efektywnie wykorzystać OOP w programach.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 11:35