![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 2 Dołączył: 27.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chcę zrobić element radio w formularzu i jeżeli zostanie wybrana pierwsza opcja to następnym polem w tym formularzu będzie pole typu text, jeśli wybiorę drugą opcję to wyświetli pole typu password. Jak to zrobić ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A "powiedziałeś" temu komputerowi (tej przeglądarce), co ma zrobić w przypadku odznaczenia pola? Bo ja wszędzie widze tylko "if (this.checked==true)". A nigdzie nie widzę czegoś w stylu "if (this.checked==false)" i ustawiać display style na "none", a dokładniej na taki sam jak masz zdefininowany oryginalnie w HTML w input type="text". Ba, nawet nie wiem, czy warunek może być tak skonstruowany (słaby z JS jestem) - ale to, że przeglądarka czegoś nie zrobi po odznaczeniu to widać wprost z kodu, który nie przewiduje odznaczania opcji...
No chyba że ślepy jestem (siódma rano, niedobór kofeiny...) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - albo że się nie znam (niewykluczone) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 04:51 |