![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję umiejscowić skrypty .php na serwerze klienta. Ponieważ nie bardzo chcę, aby klient (czytaj - informatyk klienta) mógł odczytać ich zawartość, szukam sposobu na ich zakodowanie.
Zastosowanie - komercyjne. Jakie są opcje? Słyszałem o dość kosztownej bibliotece Zend'a - czy ktoś moze mi cokolwiek na ten temat przybliżyć? W sumie to mam sporo pytań: 1. Jaki efekt uzyskuje się kodując skrypty - czy po prostu dodawana jest do nich cała masa na pozór niepotrzebnych znaków, czy są one jakoś kompilowane? 2. Czy mogę zakodować skrypt u siebie, tj. na maszynie z Win98 i wysłać go poprzez ftp na serwer, tak jak to robię ze skryptem nie zakodowanym? 3. Czy skrypt po zakodowaniu to nadal .php - czy nadal uruchamia się go tak samo? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam, K |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Słyszałem o dość kosztownej bibliotece Zend'a - czy ktoś moze mi cokolwiek na ten temat przybliżyć?
sciagnij demo zend encodera... po prostu cacko... paroma klikami wybierasz pliki do zakodowania, zazanczasz opcje czy moga zalaczac pliki spoza zakodowanych, klik i po wszystkim... planuje zakup.. mozesz tez dac timeout np. kilka dni i jesli klient nie zaplaci to pliki przestaja dzialac.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 12:50 |