![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem, próbuję zrobić stronicowanie wyników bazy danych lecz nie za bardzo mi to wychodzi...
opierałem się na tym kodzie: http://www.kursy.czestochowaonline.pl/mysql/3.html ogólnie wszytko działa, ale jak próbuję dołożyć stronicowanie wszystko traci sens (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Proszę o pomoc, jezeli gdzies robię błędy to przepraszam ale mam złamany obojczyk i ciężko mi naciskac przyciski. to mój kod:
Z gory serdeczne dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował superozy 22.10.2012, 21:14:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już Ci wszystko opisałem, id strony przekazujesz w tablicy _GET, losujesz na stronę tyle ile masz jako limit, także podsumowując: (strona*limit)+1 to twój pierwszy element na stronie, a (strona*limit)+1+limit to Twój ostatni rekord na tej stronie. Na dobrą sprawę wszystko możesz załatwić LIMIT-em w zapytaniu SQL (choć to kiepska praktyka (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ale do takiej nauki w sam raz), strony na dole wyświetlasz od 1 do x i tyle... Czego jeszcze nie wiesz? Tam żadnej pętli dodatkowo nie potrzebujesz, zwykłe zapytanie + wyświetlenie wyników (to w pętli rzecz jasna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ).
@edit zakładam że numerację id rekordów zaczynasz od 0; jeżeli od 1 to "+1" jest zbędne w pierwszym jak i ostatnim elemencie. Ten post edytował modern-web 22.10.2012, 21:37:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:59 |