![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Proszę o wyrozumiałość gdyż to mój pierwszy post. Dopiero zaczynam przygodę z PHP. Mianowicie mam problem z jedną zmienną, które nie mogę wyłapać. Próbuje na znane mi sposoby, ale widocznie jeszcze za mało umiem. Sprawa wygląda następująco: Mam zrobioną rejestrację która wysyła mail na wpisany adres mail z prośbą o aktywację. Link wygląda następująco: Kod http://moja_domena/weryfikacja.php?weryfikacja=potwierdz&kod=2067450578508451e4155be. Klikając w niego zmienna w bazie zmienia stan z 0 na 1. Poniżej kod z pliku wykonującego zadanie
Po kliknięciu w link pokazuje się informacja o tym że konto zostało pomyślnie aktywowane. I teraz chciałbym aby umieścić tutaj możliwość ustawienia hasła gdzie będzie tylko taka możliwość tylko raz. Mam napisany poniższy kod, dzięki któremu mogę zmienić hasło jak jestem już zalogowany, i trwa sesja.
W żaden znany mi sposób nie mogę odebrać zmiennej "$kod". Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu. [php][/php] Ten post edytował kapsel2105 22.10.2012, 16:41:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz, żeby kod był przechowywany w zmiennej GET, to formularz musi ją wysyłać:
Poza tym ten kod miał być chyba tylko do weryfikacji maila? Tak więc po co go trzymać dalej? Jeśli użytkownik jest już zalogowany to zwyczajnie zmień warunek WHERE id_user=$id_user. A to czy już zmieniał hasło przechowuj w kolumnie tabeli, np. 0 jeśli nie zmieniał, 1 jeśli zmieniał. No i wyedytuj proszę post i wrzuć kod php między znaczniki php, a nie code, bo ciężko się to czyta kiedy trzeba przewijać. Ten post edytował b4rt3kk 22.10.2012, 16:00:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 15:31 |