Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [WYSIWYG] Jakie polecacie?
wewior

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Przeglądnąłem temat edytorów WYSIWYG i nie znalazłem takiego który by odpowiadał moim wymaganiom czyli:
1. niewielkie rozmiary (najlepiej ok kilkadziesiąt kB)
2. zgodność z XHTML
3. obsługa najpopularniejszych przeglądarek - jestem w stanie olać IE6 i IE7, ale IE8 i wzwyż do tego Opera, FF i Chrome to mus
4. darmowa licencja pozwalająca na wykorzystanie w ramach darmowych i komercyjnych skryptów czyli MIT, CC, BSD itp
5. nie wymagający jQuery (chyba że spełnia wszystkie pozostałe to przeżyje)

Są takie "prawie" dobre ale to zawsze "prawie" :-) więc będę wdzięczny za pomoc.

Dodam od razu że TinyMCE czy CKEditor odpadają w pkt. 1, edytory typu NicEdit w pkt. 2 (plus kilka niedociągnięć).

Ten post edytował wewior 17.10.2012, 12:34:35
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
wewior

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Jeśli będzie jQuery ale będzie spełniał wszystkie pozostałe wymagania to przeżyje, nawet lepiej bo wtedy mogę tak jak piszesz oszczędzić na innych skryptach, ale też nie chcę żeby zajmował jak np TinyMCE ponad 400kB nawet maksymalnie okrojony.
Zazwyczaj problemem nie jest waga ale obsługa XHTML, mało który edytor daje radę w tej kwestii.

Nie potrzebuję wielu funkcji typu dodawanie zdjęć, wystarczą proste opcje typu pogrubienie, pochylenie, podkreślenie, justowanie, link, podgląd źródła, listy, może jakieś kolorki, cofanie, podstawy.

Ten post edytował wewior 17.10.2012, 12:44:54
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 8.10.2025 - 21:08