![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Chciałbym napisać skrypt, który przechodziłby do danego portalu i logował się na nim. Czy jest to możliwe do zrealizowania za pomocą php?
Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście
musisz mieć bazę danych sprawdzasz czy dany użytkownik istnieje, jeśli tak to inicjujesz nową sesje a tu ci szybko naskrobałem skrypt logujący (skrypt jest prymitywny żadnych zabezpieczeń)
Ten post edytował jarmiar 3.08.2008, 19:21:55 -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jarmiar -
Cytat Chciałbym napisać skrypt, który przechodziłby do danego portalui logował się na nim lukasl89 - będziesz musiał skorzystać z możliwości cURL-a. Poszukaj, było mnóstwo razy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jarmiar - lukasl89 - będziesz musiał skorzystać z możliwości cURL-a. Poszukaj, było mnóstwo razy. Aa racja, nie doczytałem ![]() -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok poradziłem sobie.. mam skrypt, który loguje się na stronie za pomocą cURL, a następnie pobiera ze strony informacje (preg_match_all) i wyświetla na ekranie... tylko że z krzaczkami. I tu kolejne pytanie:
Jak pobrać dane z polskimi znakami funkcją preg_match_all? |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
jesli na stronie z ktorej pobierasz i swojej masz rozne kodowania to iconv" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]()
|
|
Mam taki skrypt:
Kod <?php $cookie_file = 'cookie1.txt'; $c = curl_init('http://webcron.pl/index.html'); curl_setopt($c, CURLOPT_COOKIEJAR, $cookie_file); curl_setopt($c, CURLOPT_COOKIEFILE, $cookie_file); curl_setopt($c, CURLOPT_URL, 'http://webcron.pl/index.html'); curl_setopt($c, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12;MEGAUPLOAD 1.0"); curl_setopt($c, CURLOPT_POST, 1); curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS,'login_send=true&username=login&password=haslo'); curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_getinfo($c); $b = curl_exec($c); print $b; curl_close($c); ?> Dlaczego skrypt nie loguje się na tej stronie? (a na przykład na n-k ten skrypt działa poprawnie..) pojawia sie taki błąd: Forbidden You don't have permission to access /index.html on this server. można coś z tym zrobić czy to dlatego że ta akurat strona (webcron.pl) ma jakieś zabezpieczenia? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:38 |