![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zmieniam haslo to zamiast nowego hasla rekord jest pusty i nie wiem co jest nie tak jestem poczatkujacy więc napewno jakas gafe strzelilem.
Kod <?php
session_start(); $old_passwd=strip_tags($_FILES['old_passwd']); $new_passwd=strip_tags($_FILES['new_passwd']); $login=$_SESSION['user']; if(isset($login)){ echo "Witaj".$login; } else{exit;} $zap=mysql_query("SELECT haslo FROM uzytkownicy WHERE haslo='$old_passwd'"); if($zap){ $new_passwd=$old_passwd; }else { echo "podales zle haslo"; } $change=mysql_query("UPDATE uzytkownicy SET haslo='$new_passwd' WHERE login='$login' "); if($change){ echo "haslo zostalo zmienione"; }else { echo "haslo nie zostalo zmienione"; } ?> -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Pewnie nie $_FILES tylko $_POST (ewentualnie $_GET).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 38 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz co ci wyświetla. Dalej nie zmienia się hasło czy coś innego?
Zrób może
EDIT// zresztą tutaj
pod nowe hasło przypisujesz stare a potem robisz UPDATE tak naprawde starym haslem, czyli nic tak naprawdę nie zmieniasz:
Jest jeszcze inna możliwość: może ja jestem śpiący i za bardzo nie kontaktuje z rzeczywistością ![]() Ten post edytował kaem 31.07.2008, 21:58:36 |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie problem jest w tym ze UPADATE byl robony starym hasłem kurde tak to est jak sie pisze w pośpiechu a poźniej nie idze błedów znaleść
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:32 |