![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kilka problemów mianowicie:
1. Do jakiego folderu mam wgrać kopię bazy, żeby można było ją wgrać poprzez dbloadera, i jakie rozszerzenie ma mieć ten plik, i czy nazwa musi być taka jak baza danych w mysql? 2. Nie mogę zadać zapytania do sql (chyba tak sie to pisze ), chodzi tu o zapytanie potrzebne do tego moda: Kod http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=45108,start,0 czyli: Kod ALTER TABLE phpbb_posts ADD report_reason text NOT NULL; gdy to wpisuję, to wyskakuje mi komunikat: Kod #1046 - No database selected<BR>ALTER TABLE phpbb_posts ADD report_reason text NOT NULL co mam zrobić, a może źle wpisuję, a może mam zedytować jakiś plik przed tym? Edit: wpisyałem również : Kod USE nazwa mojej bazy;</P><P>ALTER TABLE phpbb_posts ADD report_reason text NOT NULL; To wyskoczył taki komunikat Kod #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' ALTER TABLE phpbb_posts ADD report_reason text NOT NULL' at line 1 USE moja baza' ALTER TABLE phpbb_posts ADD report_reason text NOT NULL Moja strona stoi na cba.pl Jestem kompletnie zielony w tych sprawach, więc proszę o pomoc. Ten post edytował fish2000 26.07.2008, 19:43:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kopie wgrywasz do folderu /db/ lub jeśli się myle do /db/db_backup/
A co do zapytania SQL, nie wiem szczerze mówiąc, ale #1046 - No database selected Napewno w PHPMYADMINIE wszedłeś do bazy, którą utworzyłeś? Zapytanie SQL W Przemku możesz utworzyć też przez PANEL ADMINA. PA -> SQL -> Wpisz ID swoje (jeżeli jesteś głównym ADMINISTRATOREM, założycielem) to id masz 2 Po tym kroku, wpisz zapytanie sql do moda. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Proszę dodać tag do tematu, inaczej będę zmuszony zamknąć temat.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:26 |