![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem. Potrzebuje napisac skrypt ktory wykonuje nastepujace funkcje: 1. Wyswietla galerie. 2. Po wybraniu miniatury wyswietla ja jako duze foto 3. Na kazde duze foto nalozona jest mapa odsylaczy za pomoca ktorej odwoluje sie do konkretnych linkow Galeryjke juz mam, ale nie wiem jak nalozyc odpowiednie mapy odsylaczy. Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu Na razie mam takie cos:
Powód edycji: dodałem bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw 1. z poniższych funkcji, a drugą dodaj
Kod function LoadMidPicture(picture_index) { current_picture=picture_index; document.big_photo.src = pictures_big[picture_index]; LoadMap(picture_index); return; } function LoadMap(i) { document.getElementById('id_big').useMap="#mapa"+i; } name-y map zmień na mapaX gdzie X to numer mapy nadaj id dużemu zdjęciu i zmień useMap Chyba niczego nie zapomniałem:) Uwaga: Nie wydaje mi się, żeby linijki Kod return; były na coś potrzebne. Testowalem na FF. Dla problemów z IE podpowiedź znaleziona na necie: Kod document.getElementById("elementID").useMap = value//FF
document.all.elementID.useMap = value // tylko IE |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super, dzieki. Dziala
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:49 |