![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzebuje skryptu który by pingował dany ip i port. Wyswietlanie pingu chce żeby wyglądalo tak "Ping to 10ms"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Następnym razem użyj szukajki
Wystarczy zmodyfikować kod i masz http://forum.php.pl/index.php?showtopic=98...amp;hl=php+ping |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mógłbys mi pomoc bo jak robie to pojawia mi sie sredni czas i inne piedoly a chce zeby sam ping byl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Gutek, mi nie chodziło o pierwszy post, tylko drugi w drugim masz link,
a w sumie masz, dzisiaj za dobry jestem:
a jak chcesz zmienić adres i port to w linii 28 zamień www.google.com na ip czy adres a null zamień na port Jak chcesz mieć taki komunikat to w 35 przed round(... a za echo daj "Ping to: ". a zamiast .' seconds' daj .' sekund. Aha, jak chcesz przeliczyć na ms to zamiast round(microtime(true) - $startTime, 4) daj round(microtime(true) - $startTime, 4)/0,001 ale chyba sekundy ci starczą... no tyle ci podpowiedziałem że powinieś napisać ten kod bez problemu. Oczywiście teoretycznie zadziała, ale jak długo będzie ściągał ping to nie wiem Ten post edytował nitro18 22.07.2008, 18:48:12 |
|
|
![]()
|
|
A nie wiedział bys jeszcze jak ustawic ile ma pobierac ten ping bo czekam chyba z 5m i dalej strona się nie zaladowala
No i oczywiscie dzieki za ten kod co dales |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:35 |