![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to mój skrypt rejestracji. Wszystko działa jak należy, nie ma błędów itp. Chodzi tylko o to, że nie wiem czy dobrze zrobione są te magic quotesy. Wpiszę w login i pass np. haslo'' to potem po kliknięciu Submita jest napisane, że Twoje hasło to: haslo\'\' i tak chyba powinno to wyglądać, ale po chwili dodawane jest to do bazy i tam dodaje się jako haslo'' bez tych backslashów. Następnie przy zalogowaniu jak wpiszę haslo'' to mnie zaloguje. Login i Pass oczywiście są takie same. Tak więc nie wiem jak zrobić aby to naprawić. Ktoś wpisze to coś od sql injection w rejestracji a potem przy logowaniu skrypt nie zabezpieczy się tymi addslashami czy coś, przynajmniej ja tak to widzę. Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stripslashes wywala backslashe, jeśli o to Ci chodzi.
Ten post edytował Maxik 12.07.2008, 14:35:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo to o to chodzi. Najkrócej:
przy dodawaniu do bazy php dodaje slashe, żeby sama baza wiedziała, że te znaki należy traktować jako tekst, nie jako znak specjalny. Baza "widzi" tam kawałek tekstu '. Więc go dodaje, backslashy "nie widzi" bo one są tylko po to, żeby ze znaku specjalnego zrobić tekst. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:04 |