![]() |
![]() |
-Uerty- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem z komentarzami. Piszę system newsów i chcę zrobić coś takiego jak w większości systemów, że wyświetla komentarze które zostały wprowadzone do odpowiedniego newsa, ale z tym sobie poradzę. Problem jest w czymś innym. Jak klikam na newsa o id= 1 i piszę komentarz i wysyłam go to do bazy to zamiast o id równym newsa tego co kliknąłem, trafia komentarz o id newsa równym 2. Bazę mam tak skonstruowaną żeby jak najmniej COUNT() używać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) , więc po to pole newsid jest. Co jest tego przyczyną? Cały kod:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Uerty- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie działa tak. Wydaje mi się że trzeba ifa z $_GET['show'] inaczej zrobić tylko właśnie jak. Nie mam pomysłu. Ifa z $_GET['id'] też usunąłem bo niepotrzebny ale i tak dalej nic. Macie może jakieś pomysły jak to rozwiązać?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w petli wyswietlajacej newsy masz:
przeciez ty tu do GET a potem do $id przypisujesz id z petli. potem ty to ID wykorzystujesz do dodania komenta dla konretnego newsa z konkretnym ID. Ale to ID ty juz zmieniles (nadpisales) w tej petli i zawsze komentujesz ostatniego newsa. |
|
|
-Uerty- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli co mam konkretnie zrobić? Dać żeby zmienna GET była równa tej id, ale przed pętlą ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
masz nie nadpisywac tego id w petli. Jak to zrobic? No zastanow sie odrobine. Dostales blad jak na tacy, byloby milo jakbys sprobowal naprawic go sam. I nie pisz ze jestes poczatkujacy - tutaj potrzeba odrobiny pomyslenia i zastanowienia sie nad problemem. Im szybciej sie tego nauczysz tym lepiej dla ciebie.
|
|
|
-Uerty- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam coś takiego. Teraz dzieje się tak, że zapisuje id=1, ale też o id=2 no i sie dwa formularze przy newsach pojawiają. To jest wina tego, że wszystko jest w pętli. Więc jak to rozwiązać, żeby tego w pętli było? Warunek z ifem czy co?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:42 |