![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cz
nie wiem czy ten temat powinien trafic do przedszkola czy nie, ale wiem na pewno ze ugrzezlem z nim na pare godzin mam kiepski kotakt z adminem, wiec za bardzo nie mam dostepu do plikow konfiguracyjnych apache a problem jest taki apache2 jest stronka index.php/param1/param2/param3 itd i to fajnie dziala, czyli acceptpathinfo jest na on ale jesli ustawie sobie regulke w .htaccess zeby z /param1/param2 przewalalo na index.php/param1/param2 (ale bez [R]) to juz nie chce co wiecej jak wpisalem nawet co kolwiek typu: RewriteRule ^ble$ /index.php/ble to jest to samo oczywiscie pojawia sie 404, czyli wydawac sie moze, ze serwer szuka sciezki, zamiast przetworzyc htaccessa czy ktos zetknal sie z takim problemem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może dlatego, że skrypt nie jest w głównym katalogu....
Skoro mówisz o pathinfo, to rozumiem, że całość parsujesz przez php. Ja np. dla mojego CMS-a (na localu) mam taką regułkę: Kod RewriteRule ^(.*)$ /wtrmln3/index.php/$1 [L] ale zakładając, że masz w głównym katalogu (bezpośrednio w folderze, który zwykle się zwie public_html): Kod RewriteRule ^(.*)$ /index.php/$1 [L] Chyba będzie ok. Nie znam się dobrze na tym, więc niczego nie obiecuję. Edit: A może nie masz obsługi .htaccess? Ten post edytował radex_p 3.07.2008, 15:22:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możliwe że nie mam takiej obsługi - tylko jak to można sprawdzić... googluje ale nic ciekawego jescze nie znalazlem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:57 |