![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy istnieje jakaś możliwość aby wyświetlić zawartość BLOBA jako tekst? Na jednej ze stron znalazłem taki przykład: SELECT TEXTPTR(Notes) FROM Employees Ale niestety w Firebirdzie nie rozpoznaje mi komendy TEXTPTR Ten post edytował Vasquez21 2.07.2008, 13:05:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 15 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzyj funkcji CAST
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 15 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, widze tu dwie mozliwosci:
- te pola są puste (sprawdz to za pomoca funckji LENGTH (albo BIT_LENGTH lub OCTET_LENGTH)) - konwersja do lancucha znakowego sie nie powiodla, jednym z powodow moze byc zle domyslne kodowanie uzyte do konwersji. sprobuj czegos takiego (MySQL):
Oczywiscie te kodowania sa tylko przykladowe i musisz je u siebie odpowiednio dopasowac |
|
|
![]()
|
|
ok dzięki, jak tylko będę miał chwilkę to nad tym przysiądę.
Jeszcze raz dzięki za pomoc. Myślę, że nawet jeśli nie mi to na pewno komuś pomoże ta odpowiedź, więc klikam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:20 |