![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam pytanie jak zablokować by goście nie mogli pisać ani edytować artykułów
-------------------- Portal Społecznościowy Jednoczący Polaków z całego świata
Blogi Darmowy system blogowy dla użytkowników Xol-live.pl Filmy Najlepsze w sieci |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if($_SESSION['user'] == 'cos'){
} ? Czy po prostu masz gotowca i chcesz gotowca ^^? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chcę podpowiedzi może zasugerujesz który plik ? ;p
jeśli chcesz możesz dać gotowca Ten post edytował Darkon 24.06.2008, 18:24:15 -------------------- Portal Społecznościowy Jednoczący Polaków z całego świata
Blogi Darmowy system blogowy dla użytkowników Xol-live.pl Filmy Najlepsze w sieci |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
coś mi nie działa ;/
mógłby ktoś mi podać tu kod poprawnie zmodyfikowanych plików localsettings i specjal:permission ny goście nie mogli nic robić tylko logować Ten post edytował Darkon 24.06.2008, 19:34:04 -------------------- Portal Społecznościowy Jednoczący Polaków z całego świata
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
"Coś" Ci nie działa? Człowieku - zacznij szanować czas innych, ich nerwy i napisz co konkretnie nie działa, jaki wyskakuje błąd, jakie jest zachowanie aplikacji
Przenoszę na Gotowe rozwiązania -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nie umiem dobrze skonfigurować pliku localsettings i special:permission
-------------------- Portal Społecznościowy Jednoczący Polaków z całego świata
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz napisać "co konkretnie nie działa, jaki wyskakuje błąd, jakie jest zachowanie aplikacji", a nie czego nie potrafisz zrobić
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
kurw już pisałemprzeczytajcie posty a nie sobie kurw posty nabijacie już napisałem żen ie umiem skonfigurować plików tak by goście nie mogli się ani rejestrować ani edytować ani tworzyć nowych podstron w wikipedi rozumiecie ! Prosiłbym kogoś o skonfigurowanie dla mnie tych dwóch plików Localsetting i Special:Permission
--- [scanner] Właśnie poleciał wniosek o warning. -------------------- Portal Społecznościowy Jednoczący Polaków z całego świata
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Chłopaki, kawki się napijcie - przecież chłopak pisze już któryś raz, że goście mogą mu strony edytować i chce to zablokować - raczej błędu tu nie pokaże IMHO, a zachowanie aplikacji opisał.
~Darkon: pokaż odpowiednie fragmenty konfiguracji - tyle powinieneś zrobić zamiast narażać się na warna. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
co nie zmienia faktu ze wniosek o warn został rozpatrzony pozytywnie
ochłoń i pisz poprawnie wyrazy... |
|
|
![]()
|
|
robiłęm według tego http://www.mediawiki.org/wiki/Extension:Permissions tu jest cała struktura tych 2 plikó potrzebuje specjalistycznej konfiguracji do tego co napisałem
Refresh pomoże ktoś -------------------- Portal Społecznościowy Jednoczący Polaków z całego świata
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem po co jest to Extension:Permissions. Jak by mi ktoś powiedział co to robi to będę wdzięczny.
A jeśli chodzi o główny problem tematu to wystarczy do configa dodać dwie linie: $wgGroupPermissions['*']['edit'] = false; // blokuje możliwość edycji przez gości $wgShowIPinHeader = false; # For non-logged in users // to samo co wyżej tylko tyczy się dyskusji $wgGroupPermissions['*']['createaccount'] = false; // brak możliwości rejestracji |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:13 |