![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od dłuższego już czasu poszukuję darmowego narzędzia do code review.
Mam na myśli system do przeglądania kodu, komentowania jego fragmentów i dyskutowania. Znalazłem jedynie Jupiter-a (http://csdl.ics.hawaii.edu/Tools/Jupiter/), ale niestety działa tylko pod eclipsem i tylko w perspektywie javy. Idealnym dla mnie rozwiązaniem byłaby webowa aplikacja, za pomocą której przeglądałbym kod w repozytorium svn. Po wykryciu podejrzanego fragmentu dodaję komentarz, a autor kodu musi się wytłumaczyć z podjętych decyzji - coś w rodzaju issue tracker-a, ale zorientowanego tylko na kod źródłowy. Czy znacie jakieś aplikacje spełniające te wymagania? Jakich narzędzi używacie do code review w swoich firmach? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę wiekowy ten wątek, no ale pasuje do mojego pytania. Zatem odświeżam i pytam: czy znacie jakieś narzędzia do code review? autor tego wątku miał pewne wymagania, ja w tej chwili nie mam, po prostu chciałbym zerknąć na takie narzędzia, a wymagania ukrystalizują się podczas używania
![]() -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
github?
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszelkie systemy kontroli wersji na to pozwalają.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, nie napisałem dokładnie. Korzystam z svn-a. Chodzi mi o jakieś dodatkowe narzędzie.
-------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz zawodowe narzędzie do continous inspection to rzuć okiem na Sonar Source.
-------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://stackoverflow.com/questions/49906/b...or-code-reviews nieco wymienionych jest (kilka darmowych jest wymienionych)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję, na pewno zobaczę i wybiorę coś
![]() -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:22 |