Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Shoutcast i PHP
-kuhne-

Goście

Witam,
Mam pytanie dotyczące podłączenia się przez php do shoutcastu na moim komputerze. W jaki sposób da się to zrobić? Przez socket? Jak takie cos zrobic? Dodam ze chce pobrac aktualnie grana piosenke i czas piosenki..

Mam jeszcze jedno pytanie - jak w harmonogramie zadań pod m$ windows ustawić wykonywanie pliku php? Próbowałem podać ścieżkę do tego pliku jednak nie uruchamia się on w ogóle. Pewnie trzeba to zrobić przez apache bo wiadomo sam plik php się bez interpretera nie uruchomi... tylko jak?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 7)
erix

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Mam jeszcze jedno pytanie - jak w harmonogramie zadań pod m$ windows ustawić wykonywanie pliku php? Próbowałem podać ścieżkę do tego pliku jednak nie uruchamia się on w ogóle. Pewnie trzeba to zrobić przez apache bo wiadomo sam plik php się bez interpretera nie uruchomi... tylko jak?

php -f plik.php

Cytat
W jaki sposób da się to zrobić? Przez socket? Jak takie cos zrobic? Dodam ze chce pobrac aktualnie grana piosenke i czas piosenki..

Hmm, może to nie być takie proste, ale mogę spytać, czemu chcesz to przez php zrobić, skoro masz tyle aplikacji do rippowania strumienia?
+Quote Post
-kuhne-

Goście

Cytat
Hmm, może to nie być takie proste, ale mogę spytać, czemu chcesz to przez php zrobić, skoro masz tyle aplikacji do rippowania strumienia?

Jestem zupełnym laikiem w tej kwesti, i nie wiem za pomoca czego można to zrobić, strona jest w PHP także dobrze by było gdyby łączenie się z shoutcastem też było napisane w tym języku.
+Quote Post
erix

Ale co chcesz osiągnąć przez rippowanie strumienia na stronie? Chcesz udostępniać piosenki...?
+Quote Post
-kuhne-

Goście

Chyba sie nie rozumiemy. W pierwszym poście napisałem:
Cytat
Dodam ze chce pobrac aktualnie grana piosenke i czas piosenki..
+Quote Post
erix

Cytat
Ale co chcesz osiągnąć przez rippowanie strumienia na stronie?

||
V
Cytat
czemu chcesz to przez php zrobić, skoro masz tyle aplikacji do rippowania strumienia?

Ten post edytował erix 22.06.2008, 12:53:27
+Quote Post
-kuhne-

Goście

Ja nie chce rippować żadnego strumienia dzwięku tylko po prostu pobrac tytuł i czas trwania piosenki...
+Quote Post
-kuhne-

Goście

Ok już znalazłem coś tutaj
http://www.webinside.pl/php/tutoriale/134
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 03:48