![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki formularz
i kod php
Z formularz ładuje do php i tworze z nich zmienne .Potem zapisuje do pliku. Jak zrobić pętle aby nie trzeba było wpisywać tych wszystkich zmiennych a potem tego samego w zmiennej $tekst. takich zmiennych w formularzu planuje z 200. dziękuje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dobrze zrozumialem, to Twoj problem powinna rozwiazac petla foreach() .
Zobacz sobie coś takiego, a zrozumiesz działanie :
Pisane z glowy jak sa bledy to przepraszam. Ten post edytował maziak 21.06.2008, 10:35:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem tak jak radziłeś
czyli
wynik tego jest taki jak chcę (hurrrrra) czyli CURRENT_ACTIV=r INI_AUTHOR=ffds INI_MAIL=f INI_WEB= INI_DESCRIPTION= itd. propsze podpowiedz jak ten wynik teraz wcisnąc w zmienną $tekst probowałem roznych opcji np
i wiele innych ale mi błędy wyskakują |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
echo sluzy do wyswietlania na ekran a nie do przypisywania do zmiennej. Pisz troche z zastanawianiem sie co piszesz.
= zapisuje do zmiennej . jesli cos w niej bylo to nadpisuje .= dopisuje do zmiennej Ale to wszystko jest w manualu http://pl.php.net/manual/pl/language.operators.string.php
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodam tylko ze to "i++;" jest w tym moim kodzie tylko do wyswietlania liczby porządkowej, wiec jeśli jej nie wyswietlasz, albo nie liczysz ilosci to mozesz to smialo wywalic ;D Bo widze, ze LP juz nie wyswietlana, a i++ nadal trzymasz w kodzie.
Ten post edytował maziak 21.06.2008, 14:01:07 |
|
|
![]()
|
|
dzięki bardzo .Działa wspaniale tak jak chce.
ucze sie dopiero 3 tygodnie tego php. wczesniej przerabiałem kody tylko ale zachciało mi sie pisac komponent do joomla i okazało sie ze za mało jescze wiem to i sie pytam jeszcze jedno mam problem ze sparsowaniem zapisanego w ten sposob pliku potrzebuje aby było przejscie do nastepnej lini w zapisanym pliku a br i n nie działa lub coś zle pisze. parsuje za pomocą $tmp = parse_ini_file('../templates/awariat_100faces/params.ini'); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
br to nowa linia w html. nowa linia w linux to \n, nowa linia w windows to \r\n
lub
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzięki bałdzo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:41 |