|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chcę pobrać char_name gdzie sender_id z tabeli f_topics to id z tabeli users gdzie user_account z tej samej tabeli users to numer konta w tabeli characters gdzie chce z tej tabeli characters jak już wyciągnąłem user_account, chce wybrać z tabeli characters char_name, która ma największą wartość w char_level i chars_account to accountnumber tego konta. Problem w tym że zapytanie nie zwraca żadnego wyniku, a dane są odpowiednie w tych tabelach. Prawdopodobnie błąd jest w zagnieżdżeniu zapytania, bo wątpię żeby reszta była niepoprawna. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Bardzo dziękuję, o to mi chodziło ale pojawił się drugi problem w związku z tym, a mianowicie serwer, na którym pracuję zwraca taki błąd:
Kod This version of MySQL doesn't yet support 'LIMIT & IN/ALL/ANY/SOME subquery' Nie mam możliwości zainstalowania innej wersji MySQL-a, a aktualna to 5 (MySQL5). Można prosić jeszcze o jakieś alternatywne rozwiązanie? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat
Jeśli ograniczasz ilość wyników podzapytania do 1 to nie potrzebujesz IN. Zrób zwykłe porównanie z użyciem = Hmm... czyli w sumie wracamy do tego co było na początku ;] Może najpierw sprawdź który warunek jest odpowiedzialny za to, że nie dostajesz żadnego wyniku. Ten post edytował Kicok 16.06.2008, 13:54:15 |
|
|
|
|
|
|
|
Nie wyświetla żadnego rekordu, bo sprawdza najwyższą wartość z pola char_level, a nie bierze pod uwagę chars_account, czyli numeru konta. Prawdopodobnie jakby
przenieść w zagnieżdżenie zapytania to będzie działać, ale nie wiem czy można stosować z zagnieżdżonym zapytaniu users.user_account, ponieważ było w zapytaniu wyższym, a w tym nie ma "FROM users". |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 13:06 |