![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na zadanie tego pytania, ale ośmiele się je zadać.
Mam wykupione konto w home.pl. Napisałem aplikację w php opartą o MySql. Wykorzystuję ssl 128 bitów i czasami pojawia mi się problem, że po naciśnięciu jakiegoś przycisku, który przenosi użytkownika do innego pliku - zamiast pliku pokazuje się komunikat: nie można wyświetlić strony. Nie jest to problem nie istnienia pliku - bo jak użytkownik wciśnie odśwież - to wszystko się wyświetla. Co ciekawa problem zdarza się tylko czasami, ale nie mogę zlokalizować przyczyny występowania i sposobów uniknięcia jego. Czy spotkaliście sie z czymś takim, jeśli tak to proszę o sugestie. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może podaj jakiś adres na którym tak się dzieje. Często masz takie objawy? Obserwowałeś to z jednego komutera/przeglądarki czy z wielu? Są jakieś okoliczności ktore się powtarzają gdy to się dzieje?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja miałem czasami problemy z dostaniem się (tylko przez IE) na serwery z SSLem ale przez połączenie modemowe - po prostu IE twierdził ze strony nei wyświetli, pewnie dlatego ze za długo musiał czekać na dane.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja korzystam z Apacha z SSLem i miewam takie problemy...
Jako, że korzystam z Neostrady i no-ip mam sobie domenkę dla dynamicznego IP. w pliku konfiguracyjnym Apacha nigdzie nie podawałem IP (bo jest zmienny) tylko adres jaki mam z no-ip (przekierowanie). W przypadku padnięcia i ponownego nawiązania połączenia zmienia mi się numer IP. Wszystko działa prócz... apacha! Apache przywiązuje się do IP jaki był przypisany do domeny z no-ip w momencie jego startu i nie chce przyjmować innych połączeń... Po restrarcie apacha jest wszystko OK... Wątpie, czy to dotyczy home.pl (chyba mają lepsze łącza...) ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:37 |