Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> problem z "nie można wyświetlić strony"
daniel111

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na zadanie tego pytania, ale ośmiele się je zadać.

Mam wykupione konto w home.pl. Napisałem aplikację w php opartą o MySql. Wykorzystuję ssl 128 bitów i czasami pojawia mi się problem, że po naciśnięciu jakiegoś przycisku, który przenosi użytkownika do innego pliku - zamiast pliku pokazuje się komunikat: nie można wyświetlić strony. Nie jest to problem nie istnienia pliku - bo jak użytkownik wciśnie odśwież - to wszystko się wyświetla. Co ciekawa problem zdarza się tylko czasami, ale nie mogę zlokalizować przyczyny występowania i sposobów uniknięcia jego.

Czy spotkaliście sie z czymś takim, jeśli tak to proszę o sugestie.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
adwol

-----

Może podaj jakiś adres na którym tak się dzieje. Często masz takie objawy? Obserwowałeś to z jednego komutera/przeglądarki czy z wielu? Są jakieś okoliczności ktore się powtarzają gdy to się dzieje?
+Quote Post
spenalzo

-----

Ja miałem czasami problemy z dostaniem się (tylko przez IE) na serwery z SSLem ale przez połączenie modemowe - po prostu IE twierdził ze strony nei wyświetli, pewnie dlatego ze za długo musiał czekać na dane.

--------------------

+Quote Post
Bakus

Administrator serwera

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Ja korzystam z Apacha z SSLem i miewam takie problemy...

Jako, że korzystam z Neostrady i no-ip mam sobie domenkę dla dynamicznego IP.
w pliku konfiguracyjnym Apacha nigdzie nie podawałem IP (bo jest zmienny) tylko adres jaki mam z no-ip (przekierowanie).

W przypadku padnięcia i ponownego nawiązania połączenia zmienia mi się numer IP.
Wszystko działa prócz... apacha!
Apache przywiązuje się do IP jaki był przypisany do domeny z no-ip w momencie jego startu i nie chce przyjmować innych połączeń...

Po restrarcie apacha jest wszystko OK...

Wątpie, czy to dotyczy home.pl (chyba mają lepsze łącza...) winksmiley.jpg, ale może się to przydać...

--------------------
Powrót do przeszłości :)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:37