![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem nowy na forum wiec za wszelkie bledy z gory przepraszam... a wiec mam spory problem z wstawieniem kodu PHP w zawartosc (patrz kod ponizej). Chodzi mi dokladnie o formularz pocztowy. Prosze o szybka pomoc.
Ten post edytował Sa1rus 6.06.2008, 19:35:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw BB Code ([ php ]). Jeśli to jest jakiś plik .inc i nie jest parsowany, no to możesz go wczytać
ak:
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie działa. zamiast przetwarzac PHP, na stronie jest wyswietlany czysty kod PHP.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co robi funkcja Wyswietl?
Podejrzewam, że to jest zwykłe echo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Zamień na include" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual/require" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i będzie ok. :] |
|
|
![]()
|
|
No niby wyswietla tak jak powinno, ale nie wiem czemu ucielo mi wogole z div'a. jest nad zawartoscia strony.
Funkcja Wyswietl() wyswietla caly schemat strony (menu, poustawiana grafike, stopke) a za pomoca $this->zawartosc chcialem w konktetnym miejscu (dokladnie w divie) wyswietlac zawartosc poszczegolnych podstron. Wszystkie chodza, tylko ta nie chce (dokladnie formularz kontaktowy).. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Sory, z fusów nie umiem wróżyć. ;]
|
|
|
![]()
|
|
no nie wiem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Chodzi mi o to co moze byc przyczyna tego ze nie wyswietla mi sie w divie - jak wogole mozna umiescic kod php w
bo html sie wyswietla poprawnie a php nie. dopiero zaczynam nauke php wiec nie wiem od czego to moze byc zalezne. mozliwe ze jest to jakis banał, ale nic mi do głowy nie przychodzi, dlatego proszę o jakąś pomoc. |
|
|
![]()
|
|
A jak mam Ci powiedzieć, jeśli w ogóle nie wiem, co $kontakt_form->Wyswietl(); wykonuje przy wywołaniu?
Ale z tego, co podejrzewam: Cytat bo html sie wyswietla poprawnie a php nie. Podstawiaj do zawartosc ścieżkę do pliku i includuj go. Jak będziesz tylko wyświetlał, to trudno, żeby jakikolwiek kod PHP się wykonywał. ;] |
|
|
![]()
|
|
Chciałem zeby $kontakt_form->Wyswietl() wyswietlal i przetwarzal formularz kontaktowy. Zrobilem tak:
no i chcialem zeby wyswietlalo mi sie to w ramce w konkretnym miejscu. div jest wypozycjonowany tak jak chcialem, ale w tym przypadku wyswietla mi sie poza calym szablonem strony (dokladnie nad zawartoscia) |
|
|
![]()
|
|
A nie możesz po prostu podać kodu Wyswietl()?
require" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual tak Ci nie zadziała. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
no i co jest nie tak w tym kodzie ?
|
|
|
![]()
|
|
A czy zajrzałeś do manuala?
Co robi echo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual? |
|
|
![]()
|
|
no zajrzalem, wyswietla ciag znakow i nie wyswietla funkcji. Czyli z tego co rozumiem wyswietli czysty html ale nie php. i wlasnie to robi, a wiec czy mozesz mnie jakos naprowadzic, co zadziala w tym przypadku.
|
|
|
![]()
|
|
No, dobrze, że choć zrozumiałeś, o co mi chodzi.
Przeczytaj wcześniejsze moje posty; rozwiązanie Ci już podałem. |
|
|
![]()
|
|
po zastosowaniu
wyskakuje mi
udaje mi sie wyswietlic tekst to caly czas pojawia sie nad calym szablonem strony a nie w nim |
|
|
![]()
|
|
Bo include" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual'a masz użyć w funkcji wyświetl.
Ten post edytował erix 8.06.2008, 11:08:34 |
|
|
![]()
|
|
i tak mi nie chodzi, niewiem co robie zle , robie tak:
a formularz umieszczam:
i i tak mi nie chodzi. Wez jak mozesz mi to wyjasnij bo juz cierpliwosc trace, a to dopiero moje poczatki z php ;] |
|
|
![]()
|
|
A czy będziesz include" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual'ował plik, którego nazwa, to kod zawarty w tym pliku? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Cytat Wez jak mozesz mi to wyjasnij bo juz cierpliwosc trac To groźba? Ten post edytował erix 8.06.2008, 19:32:59 |
|
|
![]()
|
|
to nie grozba tylko prosba ;] wiec jak mozesz to mi to wyjasnij tak na chlopski rozum, moze kiedys to wszystko ogarne ;]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
To nie jest kod obiektowy a jedynie strukturalny zamknięty w klasy, naucz się pierw jak działają funkcję, co zwracają jak to wyświetlać a dopiero póxniej weź się za obiektowe podejście.
|
|
|
![]()
|
|
Przeanalizuj dokładnie poniższe zdanie:
Cytat A czy będziesz include'ował plik, którego nazwa, to kod zawarty w tym pliku?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:39 |