![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Wiem ten temat był już milion krotnie obrabiany. Jak bramki smsów mają się do wszykich sieci w tej chiwli dostpenych. Bo musze napisac skrypt wyslajacych do tych co mozna darmowe smsy ale tu pojawia sie problem. Chciałem uzyc phpsms , aczkolwiek nie działa on poprawnie. Czy zna kto kolwiek jakiś gotowy dobry system bramek smsów? A jeśli nie to czy można prośić o porady jak do tego zagadnienia w ogole podejść Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzeba Ci umiejętności kombinowania, a do tego: cUrl, wyrażenie regularne, spryt i umiejętność analizy zwracanego kodu.
PhpSms jest stary i nieaktualizowany, w międzyczasie się trochę zmieniło. Gotowy system prócz wspomnianego wyżej chyba nie istnieje. Widziałem kiedyś klasę wysyłki przez dawne MiastoPlusa. Poszukaj modułów do Kadu rozszerzających możliwości wysyłki. I na ich podstawie możesz pisać Swój własny skrypt. W razie wątpliwości pytaj. Sam to przerabiałem i cieszę się z efektów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli nie kreauje sie to zbyt ciekawie ;/
A co do analizy skryptów kadu juz myslalem o tym aczkolwiek prawie nic nie rozumiem z nich :/ Ale dzieki za chociaz podsunięcie pomysłu może cos mi wyjdzie z tego heh... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja do mojego systemu pomiaru temperatury używam skryptu PHP, który wysyła dane przez Skype.
Problem w tym, że skype musi być włączone na komputerze z którego sie to wysyła. U mnie to mały serwer temperatury, który działa pod windowsem więc wszystko działa ok. http://tky.homeftp.net/termometr/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 2 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o wszystkie numery w sieci Plus to możesz za pomocą mail(), lub klas XPM4 lub PHPMailer wysłać maila pod numer 48XXXXXXXXX@text.plusgsm.pl, gdzie X to 9 cyfrowy numer abonenta, mail nie może być formatowany HTMLem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo świeża klasa PhpOrangeSms
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:45 |