![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam spory problem który mnie męczy tj cURL jako taki nie chce sie odpalic, funkcja curl_init zwraca poprostu blad jakoby funkcja nie istnieje. W php.ini mam extension php_curl.dll ustawione, skopiowalem nawet pliki .dll do folderu Windows/System32. Niestety curl nie odpala w phpinfo() go nie pokazuje. Nie wiem czemu, poprostu nie rozumiem. Pracuje na Win Vista przez XAMPP.
Ten post edytował Luke_Star 30.05.2008, 20:52:17 -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cURL wymaga od użytkowników win32 obecności plików libeay32.dll i ssleay32.dll w katalogu uwzględnionym przez zmienną systemową PATH o czym wspomina manual. Pliki znajdziesz w pakiecie PHP.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2006 Skąd: Nowa Sól Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę ze masz xampp, w którym php.ini zmieniałeś ? W xamppie trzeba w apache/bin/php.ini.
php_curl.dll jest chyba standardowo w xammp wiec wystarczy tylko włączyć w ini. -------------------- Notepad++ / PHP 5 / Zend
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem, EasyPHP, PHP 5.2.0, Win XP 3SP.
Potrzebne biblioteki mam podegrane (libeay32.dll i ssleay32.dll ) Jendak przy restarcie Appache występuje błąd Nie znaleziono porządkowej 113 w biblliotece odłączone dynamicznie SSLEAY32.dll W efekcie parser zwraca błąd, że staram się wywołać nie znaną funkcję curl_init(); Jak to ugryźć ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:29 |