![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie Czy możliwe jest pobieranie ze zdalnego serwera pliku connect.php (zawierajacego adres hosta, login, hasło do bazy)? A jeśli tak to powinno wyglądac...nigdzie niestety nie znalazłem informacji na ten temat Bardzo prosze o jakieś wskazówki jesli to możliwe -------------------- Spolszczenie Dolphin oraz Forum wsparcia
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można np. za pomocą FTP
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że chciałbyś jakoś z innego pobrać dane do połączenia z bazą danych i włamać się do bazy
![]() Ten post edytował sniezny_wilk 30.05.2008, 14:43:01 -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wy tam zaraz wlamanie......poprostu chodzi mi o to abyplik connect.php znajdował sie na zdalnym serwerze aby nie było możliwości podgladu loginu i hasła do bazy danych w źródle
-------------------- Spolszczenie Dolphin oraz Forum wsparcia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak już powiedziałem, można za pomocą ftp...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wy tam zaraz wlamanie......poprostu chodzi mi o to abyplik connect.php znajdował sie na zdalnym serwerze aby nie było możliwości podgladu loginu i hasła do bazy danych w źródle jeśli plik będzie zapisany jako php i dane będą w zmiennych to nawet jak plik będzie u Ciebie na serwerze to nie będzie możliwości podglądu ![]() -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
No dobra to oże innaczej
![]() Mam kod connect.php
i plik w którym chciałbym go wywołać
Nie za bardzo wiem jak powinienem wywołać ten plik connect.php ze zdalnego serwera Ten post edytował molesta 30.05.2008, 14:53:46 -------------------- Spolszczenie Dolphin oraz Forum wsparcia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Nie da się tak. Daj sobie z tym spokój. Czemu nie możesz mieć pliku connection.php u siebie na serwerze?
|
|
|
![]()
|
|
molesta, masz jakieś cholerne klapki na oczach? Zrób to za pomocą ftp, a jak chcesz sie dowiedziec jak to zrobic to gotowe masz w komentarzach na php.net
// W tym momencie przesadziłeś, piszesz trzeciego posta o tym samym. // Jakby autor chciał to by z tego skorzystał. Dostajesz ostrzeżenie. // ~webdicepl <jupi> warn Ten post edytował pyro 30.05.2008, 15:09:58 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Nie da się tak. Daj sobie z tym spokój. Czemu nie możesz mieć pliku connection.php u siebie na serwerze? Nie moge ponieważ jest to element zabezpieczenia skryptu Raczej nie wskazane aby w źródle był podgląd do połączenia z bazą w której zawarte sa licencje użytkowników -------------------- Spolszczenie Dolphin oraz Forum wsparcia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
W jakim źródle? Nie można sobie tak po prostu podglądnąć źródła pliku PHP.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W żadnym źródle nic nie ma. PHP jest wykonywany po stronie serwera, więc to co się za jego pomocą wygeneruje nie będzie zawierało w sobie żadnych danych do połączenia z bazą!
Sprawdź sobie sam ;] Ten post edytował Shili 30.05.2008, 15:05:53 |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiecie mnie...skrypt jest sprzedawany wiec osoba zakupujaca ma wgląd w źródła .Jeśli w źródłach które dostaje klient bedą dane do bazy w której znajdują się dane innych klientów i ich kody licencyjne to sami pomyślcie,.,
A czy dobrym rozwiazaniem będzie include zdalnego pliku connect.php ? -------------------- Spolszczenie Dolphin oraz Forum wsparcia
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To sprzedawaj z przykładowymi danymi, niech sobie sami bazę tworzą a nie korzystają z Twojej?
|
|
|
![]()
|
|
To sprzedawaj z przykładowymi danymi, niech sobie sami bazę tworzą a nie korzystają z Twojej? Nadal nie rozumiesz:D baza ma służyć do autoryzacji i potwierdzenia aktywacji licencji użytkowników -------------------- Spolszczenie Dolphin oraz Forum wsparcia
|
|
|
![]()
|
|
no to musiałbyś includować pliki tekstowe, które se normalnie można zobaczeć... plików php byś nie mógł includować, bo są wykonywane po stronie serwera, mógłbyś zrobić jakiś algorytm szyfrujący,ale jak ktoś by miał dużo ( w zależności od mocy szyfrowania) wolnego czasu i chęci to i tak mógłby to rozszyfrować
|
|
|
![]()
|
|
no to musiałbyś includować pliki tekstowe, które se normalnie można zobaczeć... plików php byś nie mógł includować, bo są wykonywane po stronie serwera, mógłbyś zrobić jakiś algorytm szyfrujący,ale jak ktoś by miał dużo ( w zależności od mocy szyfrowania) wolnego czasu i chęci to i tak mógłby to rozszyfrować To może jeszcze inne pytanie...czy jest jakiś sposób na zabezpieczeniem skryptu przez nie autoryzowanym rozpowszechnianiem? 100 % niezawodnego napewno niema ale może jest jakiś sposób w miare sensowny -------------------- Spolszczenie Dolphin oraz Forum wsparcia
|
|
|
![]()
|
|
może funkcje sprawdzające posiadanie licencji + sourceguardian?
|
|
|
![]()
|
|
Sprawa wygląda tak: jeśli skrypt ma dostęp do jakiegoś pliku, to użytkownik może sobie z tym zrobić co chce. Koniec kropka.
|
|
|
![]()
|
|
No wiec własnie nie
![]() Sprawe rozwiazałem .....kupiłem wlaśnie ionCube Pro 760 zł to nie wielkie pieniadze w porównaniu ze stratami jakie poniose z powodu trafienia aplikacji na warez Niestety w polsce świadomość własności intelektualnej nie istnieje ![]() Ten post edytował molesta 30.05.2008, 15:43:16 -------------------- Spolszczenie Dolphin oraz Forum wsparcia
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:44 |