![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
nie znalazłem nic o tym więc założyłem nowy temat. Jak przy pomocy return mogę otrzymać np: całą tablice (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
wiem że można to zrobić w taki sposób :
ale nie chcę rozwiązać tego w powyższy sposób. Da się wydrukować elementy tej tablicy poprzez return (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował kosmos 28.05.2008, 22:50:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EMPATHON ale ty sie denerwujesz masakra
doskonale wiem że poprzez print_r otrzymam wydruk w następujący sposób
nie o to mi chodzi chcę otrzymać wydruk takego formatu: Blant 1 Black Cat WIEM też że można wyciągnąć wartości z tablicy zapisać je do zmiennych i wydrukowaćpo kolei utd itp sposobów jest od ..... chodziło mi w pytaniu konkretnie o return. Ale ok skoro nie ma takiej opcji to trudno |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
return niczego ci na ekranie w żadnej formie nie wyświetli. Konstrukcja ta służy tylko i wyłącznie do zwrócenia wyniku działania metody/funkcji i do niczego innego.
|
|
|
![]()
|
|
OK już sobie poradziłem.... najwidoczniej źle mnie zrozumiano
Pozdrawiam. Kod return $this->name.' '.$this->age.' '.$this->color.' '.$this->type;
Ten post edytował kosmos 28.05.2008, 23:48:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EMPATHON ale ty sie denerwujesz masakra Waleriany? Zobacz jak możesz to ładnie zrobić:
Return tu nic nie daje bo funkcja która wyświetla nie ma co zwracać. Jak sobie to wyobrażasz? TRUE gdy się to uda, FALSE gdy się nie powiedzie? Prawidłowo powinno wyglądać to tak.
print_table możesz przenieść do klasy abstract. Edit: Nie źle Cie zrozumiano, tylko źle zadałeś pytanie. Jeśli tak to ta metoda powinna się nazywać np: getAnimalProperties() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:48 |