![]() |
![]() |
-Bvvffr- |
![]()
|
Goście ![]() |
Napisałem sobie system logowania i mam problem. Jak wpiszę byle jakie hasło i użytkownika to loguje mnie jak gdyby nic. Chcę żeby logowało po sprawdzeniu czy dane z formularza są takie same jak w bazie danych. Co jest źle? Kod:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. wyrzuć wszystko od 18 do 21 lini, bo przez to właśnie loguje jak sie poda zle dane.
Skonstruuj coś w stylu:
2. uzywaj htmlentities() bo twoj skrypt jest podatny na XSS |
|
|
-Bvvffr- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wyszło coś takiego, ale dalej nie działa. Teraz w ogóle nie chce logować mimo że są dobre dane wpisane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w 18 lini masz moją linijke z $_POST['user'] itd.
a podstawiles to pod swoj skrypt? bo ja to napisalem w wymyślając nazwy pól |
|
|
-Bvvffr- |
![]()
|
Goście ![]() |
No podstawiłem wszystko, ale nie loguje, jak mówię. Wpisuję dane i wyskakuje Złe dane.
|
|
|
![]()
|
|
nie podstawiles
w lini 22 $row['nick'] powinno byc $row['user'] |
|
|
-Bvvffr- |
![]()
|
Goście ![]() |
U mnie w formularzu do logowania jest $_POST['nick'] więc na to samo wychodzi.
Nie wiem w sumie czego nie chodzi. Może spróbuję inną metodą jeśli jest (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
wcale na to samo nie wychodzi.
pobierasz dane z nieistniejącej kolumny. powinno byc jak napisalem w poprzednim poscie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:46 |