![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem mianowicie taki:
Moją stronę zrobiłem na zasadzie includowania plików php. Noi stało się tak że każda podstrona ma includowane ten sam tytuł. Moje pytanie brzmi: co zrobić aby każda podstrona miała inny title ?. Ps. Niechce mi się tworzyć dla każdej podstrony, nowe pliki z metatagami bo bym się zarąbał ![]() Czekam na odpowiedz, proszę o dość konstruktywną odpowiedz ponieważ nie jestem fachowcem w tej dziedzinie ...... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem, że Twoje kody wyglądają mniej więcej tak:
kolejna_podstrona.php
Jeśli tak to masz dwie możliwości: 1.
wtedy w pliku header.php robisz tak: 2. Robisz tak:
wtedy w pliku header.php robisz tak: Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje, bardzo mi pomogłeś. Masz plusa
![]() Ehhh, ![]() Jakieś błędy się pokazuja ;/. Można to jakoś inaczej zrobić np. ustalić jakąś wartość typu $ble = "Zarabianie"; I z tej wartości pobierać w innych podstronach ?. Jeżeli tak to prosze pokazać jak to bedzie wyglądac ?. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwórz sobie plik config.php, w którym będzie taka zmienna i includuj ten plik tam gdzie będziesz chciał użyć tej zmiennej, proste. A druga sprawa to taka, że:
Cytat Jakieś błędy się pokazuja ;/. jakie? -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Dobrze, ale jak ta zmienna ma wyglądać aby odnosiła się do tytułu ?.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej to stwórz sobie plik ustalający tytuły na podstawie adresu url w przeglądarce np.
myTitle.php
Jak ktoś wejdzie w artykuły (index.php?action=articles) to pokaże mu się odpowiedni nagłowek. To tyle z mojej strony mam nadzieję, że teraz zrozumiałeś zasadę działania tego. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Aha, ale umnie nie jest index?artykuł.
Tylko poprostu nazwadomeny.pl/artykuł Ps. widze ze pomocni jesteście ![]() |
|
|
![]()
|
|
Aha, ale umnie nie jest index?artykuł. Tylko poprostu nazwadomeny.pl/artykuł Ps. widze ze pomocni jesteście ![]() No to sobie to dopasuj do swojego systemu url'i. Ja podałem tylko przykład, przejrzyj tablicę $_SERVER i główkuj ![]() ![]() Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przykładowym rozwiązaniem będzie ale ja tylko strzeliłem bo nie wiem jak zbudowany jest twój .httacces Ten post edytował Landon 21.05.2008, 10:07:18 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:45 |