![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, borykam sie z problemem mianowicie, wpisuje wartosci tabeli do pliku .txt . Następnie chce sprawdzic czy warunek który odwołuje sie do konkretnej komórki tablicy jest prawdziwy. Wszystko jest ok gdy sprawdzam czy dana wartosc jest taka sama jak w danej komórce, problem pojawia sie gdy chce sprawdzic czy ciąg znaków jest taki sam jak w danej komórce. wycinek z programu:
Tu nie działa, nachodzi mnie myśl ze tu cos trzeba zdziałac z tabelą typu string lecz nie wiem co dalej....
Powód edycji: Poprawiłem bbcode oraz literówke w temacie. /webdicepl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 18 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po pierwsze dla FILE() nie jest potrzebne FOPEN()
po drugie nie pisz file("dane/$dzien_tyg_nr.$mies.$rok.txt"); tylko np. file("dane/".$dzien_tyg_nr.$mies.$rok.".txt"); czyli oddzielaj zmienne od stringa bo w koncu sie pogubisz a po trzecie zawsze musisz oczyscic pobierana wartosc albo z konca linii albo zbednych spacji itp. czyli sprobuj if (trim($tablica[1])=="bartek") Ten post edytował cbagov 13.05.2008, 20:20:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2006 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
błędów nie masz?
poprawione:
a+ czy a++ bo nie pamiętam... --edit-- haha, razem daliśmy mu naraz odpowiedź, cbagov Ten post edytował konrad128 13.05.2008, 20:24:52 -------------------- Spam?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Oczywiscie uzyłem funkcję FOPEN() aby utworzyc plik(gdyby oczywiscie taki juz nie istniał). Oczywiscie juz działa, dzięki cbagov. pozdrawiam Witam ponownie, mam jeszcze małe pytanie: jak zapisac dane do konkretnej komórki tabeli która znajduje sie w pliku... ?
? Ten post edytował nao22 15.05.2008, 20:02:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę uzupełnić post o brakujący znacznik bbcode, w przeciwnym wypadku temat zostanie zamknięty.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 14:57 |