![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Powiedzmy mam komentarze. Wypelniam formularz, klikam wyslij. Przenosi mnie do innej strony Gdzie dziekuje za komentarz, i zrobie powiedzmy wstecz za pomoca
Tylko jak to cofnie, to nie bedzie odswierzona strona, chodzi mi oto, ze jak wcisne wstecz, to cofnie mi do poprzedniej strony gdzie bylem, i odrazu odswierzy, ze bedzie widoczny komentarz ktory dalismy przed chwila. Troche namotałem, ale mam nadzieje, że rozumiecie oco mi chodzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to moze uzyj header i poprzez referer :)tj
Ten post edytował deirathe 13.05.2008, 17:39:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to pod przyciskiem "wstecz" zrób link do strony z komentarzami.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo po prostu podziękowania zrób na tej samej stronie.
Najnowszy komentarz wyświetl prosto z _POST :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja proponuje w jednym pliku zrobić wszystko i dodać $_GET['action']
![]() -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wszystko by było fajnie z tym linkiem odrazu do komentarzy, ale zrobilem sobie galerie, i komentowanie fotek, i kazdy komentarz jest do innej fotki, i nie zrobie linka bo fotek jest duzo. a ma wracac do tej fotki ktora komentowalismy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zastosuj to co mowie
wtedy bedzie to wygladalo mniej wiecej tak: link komentarza: photo.php?action=addComment&idPhoto=89321 po kliknięciu na przycisk wysyłający komentarz przenosi do strony photo.php?action=show&idPhoto=89321 ![]() -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko pięknie i ładnie, ale co, gdy user coś tam klika na stronie (np. przewija, dodaje komentarz etc.)? Prosty przykład - numerujemy strony a=n, user przegląda sobie rtv&a=3, nagle wejdzie do telewizorów i sobie je przewija rtv&telewizory&a=3 - najczęściej wtedy po naciśnięciu przycisku "cofnij" usera cofa - ale nie do 3-ciej strony z rtv, tylko do głównej. Widziałem to już w x serwisach i zastanawiałem się, jak łatwo to rozwiązać i wymyśliłem, że idealnie tu się przydadzą ciacha - właśnie o nie opieram linki zwrotne.
|
|
|
![]()
|
|
Poradzilem sobie.
Dodalem do formularza pole hidden z zakodowanym ID zdjecia. I potem wraca ladnie pieknie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:39 |