![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, inderesuje mnie opcja banowania. Prosty plik, w którym będzie dodawanie nr IP i usuwanie z bazy mam.
Teraz pora na stworzenie funkcji banowania nr IP - jeśli jest w bazie. Funkcję tą będę chciał podpinać do innych plików za pomocą include. Przykład mojej bazy "ban" pierwsza kolumna to numer automatycznie przyznawany (to int(11) auto_increment) Druga nosi nazwę "ip" Czy ktoś mógłby zbudować przykładową funkcję sprawdzającą nr IP i porównującą do rekordów w bazie danych + jeśli jest, to pokazywanie jakiegoś teksty "zostałeś zbanowany". Przykład mnie zbawi, bowiem będę miał pewne odniesienie do zbudowania czegoś bardziej funkcjonalnego. Dziękuję za podpowiedź ![]() -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$bany to tablica w której umieścisz wszystkie zapisane zbanowane ip z bazy -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=61...amp;mode=linear i wiele wiele innych tematów, których nie chciało Ci się poszukać.
Zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:51 |