![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytamy manuala: in-array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Ten post edytował sniezny_wilk 6.05.2008, 18:30:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
ja bym to zrobil tak
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym to zrobil tak
Litości, masa zbędnego kodu.. widzę też nie lubisz manuala ?
Czy nie wydaje się Tobie, że tak będzie łatwiej i szybciej ? EDIT: litości cnd.. co to jest ?
co to jest za warunek ? Chyba przepis na nieskończoną pętle lub błąd.. Sprawdź dodawany kod. Ten post edytował sniezny_wilk 6.05.2008, 18:39:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
sniezy wilk, nie wiem o co ci chodzi z ta petla ale chyba sie domyslam. chodzi ci o $suma. otoz $suma jest wartoscia ilosci rekordow w tabeli, wiec jezeli w tabeli sa 4 panstwa to wyswietla jest wszystkie. potem w petli dalem warunke sprawdzajacy czy w tablicy jest litwa i jezeli jest to dodaje 1 do $ii, a potem wyswietlenie tekstu. moj kod jest tak samo dobry jak twoj.
|
|
|
![]()
|
|
sniezy wilk, nie wiem o co ci chodzi z ta petla ale chyba sie domyslam. chodzi ci o $suma. otoz $suma jest wartoscia ilosci rekordow w tabeli, wiec jezeli w tabeli sa 4 panstwa to wyswietla jest wszystkie. potem w petli dalem warunke sprawdzajacy czy w tablicy jest litwa i jezeli jest to dodaje 1 do $ii, a potem wyswietlenie tekstu. moj kod jest tak samo dobry jak twoj. Czy Ty testowałeś to co napisałeś ? odpowiedź: nie. $i=$suma - przypisanie wartości zmiennej $suma do $i, $i==$suma - warunek porównania. A po drugie zobacz na mój kod, czy to nie jest łatwiejsze do zrobienia tak jak podałem, a przede wszystkim łatwiejsze do zaimplementowania ? |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Mlodycompany po co niepotrzebnie obciążać skrypt wykonywaniem jakiejś pętli skoro możesz to zrobić prostą funkcja podał sniezny_wilk. Wydajność takiego skryptu znacznie maleje.
|
|
|
![]()
|
|
byc moze prosciej jest uzyc funkcji z manuala, ale ja wole zrobic wlasny skrypt i bede wiedzial jak on dziala. do manuala ja nie zagladam bo staram sie robic wlasne skrypty ktore maja po 100 lini (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
byc moze prosciej jest uzyc funkcji z manuala, ale ja wole zrobic wlasny skrypt i bede wiedzial jak on dziala. do manuala ja nie zagladam bo staram sie robic wlasne skrypty ktore maja po 100 lini (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) Brak słów.. Czy Ty rozumiesz co piszesz ? po to są wbudowane funkcje aby z nich korzystać. Nieoptymalne skrypty obciążają niepotrzebnie serwer, zresztą widzę, że dopiero zaczynasz jeśli chodzi o PHP, kiedyś to zrozumiesz.. Chociażbyś się nie chwalił, że nie zaglądasz do manuala.. Ja polecam wszystkim manuala i google, a zwłaszcza początkującym. Ten post edytował sniezny_wilk 6.05.2008, 19:01:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
panowie dzięki za pomoc
sam zrobiłem coś takiego:
ale rozwiązanie snieznego_wilka było oczywiście najsensowniejsze (skorzystałem z Pomógł) dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieję tylko, że skorzystasz z rozwiązania podanego przeze mnie..
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
rozwiazanie to proste ładne przyjemne napisane dla pomocy a nie dla utrudnienia w ramach pomocy odsyłam Cie do tematu o tablicach w serwisie www.phpedia.pl masz tablice
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:45 |