![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki skrypt:
Skrypt mi ładnie działa jak go sprawdzałem na WampServer'ze, ale jak wrzuciłem on-line i wskazuje np taką ścieżkę "H:\Test Test\index.xml" to wyświetla mi tylko index.xml. Zastanawiam się w czym problem, czy to ma jakiś związek z ustawieniami tego serwera on-line, czy to może być inny problem. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Ten post edytował CconradD 1.05.2008, 15:55:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyślam się że chcesz zrobić upload pliku na serwer? Bo nie wiem do czego innego może posłużyć input typu file.
http://pl2.php.net/manual/en/features.file-upload.php Jeżeli chcesz zrobić coś innego to wytłumacz o co chodzi i jak to ma działać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Bezpieczeństwo, nigdy nie wyciągniesz gdzie znajduje się plik fizycznie na dysku. Gdy wrzucasz plik pierw jest on kopiowany do katalogu temp z losową nazwą i podawana ta ścieżka.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, trochę mi się rozjaśniło. Zobaczę czy uda mi się to zrealizować.
Ok, teraz działa, ale chciałbym żeby ten plik tymczasowy został na 2 załadowania strony (bo po wysłaniu, wyświetlam jego częściową zawartość, a na następnej stronie wysyłam zawartość całą do mysqla). Po załadowaniu do strony nr 2 plik znika. Da się jakoś 'przedłużyć' jego ważność? Ten post edytował CconradD 1.05.2008, 18:57:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Opisz dokładnie co chcesz osiągnąć
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Przenoszę na Przedszkole.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Da się jakoś 'przedłużyć' jego ważność? Przenieś do jakiegoś swojego katalogu. Zmienna $_FILES jest traktowana podobnie, jak $_POST/$_GET - tylko w ramach żądania, a uploadowany plik jest trzymany w katalogu tymczasowym. Żeby było tak, jak chcesz bez dodatkowego przenoszenia, to musiałbyś za każdym żądaniem wysyłać osobno plik. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:06 |