![]() |
![]() |
-Beroyu- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam pytanie. Jak utworzyć lub jak znaleźć id newsa w pliku tekstowym? Pytam bo mam system newsów i np w jednym pliku tekstowym mam kilka linijek tekstu i jak się dowiedzieć jakie jest id tej linijki?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie czaje o co Ci chodzi ;/ Napisz dokładniej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy chodzi Ci o numer wiersza?? możesz to policzyć zliczając wszystkie znaki nowej lini (\n)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Użyj funkcji file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, która wrzuci Ci zawartość pliku do tablicy. Indeksem tablicy będzie liczba od 0 do n (gdzie n to liczba wpisów (linijek) w pliku - 1), natomiast wartością będzie linijka z pliku. Odwołując się do indeksu tablic odwołasz się do id newsa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A jak będzie miał NNNNNN sztuk tych wpisów + treść i łupnie wszystko przez file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual...?
Proponowałbym przeskakiwanie przez pętlę:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:09 |