![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem,
Mam plik index.php do którego ładuję pliki z zewnątrz, chcę by każdy z zewnętrznych plików przekazywał również tekst do <title> w index.php . Jak to rozwiązać ? Jak zrobiłem : <title> <? echo $zmienna ?> </title> a w zewnętrznym pliku srodek.php : <? $zmienna = ('tytul_podstrony'); ?> To nie działa, bo pierw musi być zadeklarowana zmeinna a później echo . Ma ktoś na to pomysł jak zmieniać title w index.php z poziomu pliku zewnętrznego. help... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jest dokładnie tak, jak mówisz - nie da się, bo dane zostały wysłane do przeglądarki. Teraz możesz to zrobić jedynie za pomocą JavaScript.
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak to jest jak sie nie oddziela kod php od wygladu strony (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Najpierw musisz wykonywac niezbedne obliczenia (kod php), a dopiero potem generowac kod html strony Bardzo ładnie pomagają w tym systemy szablonow, np. smarty |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem ciekaw jak za pomocą javascriptu można coś takiego zrobić . Może nakierujesz mnie, na jakiś przykład.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Jestem ciekaw jak za pomocą javascriptu można coś takiego zrobić Robienie czegos takiego przez js to najgorszy pomysl jaki moze byc. Jesli mozna cos bez problemu zrobic w php to nalezy to zrobic w php. A mozna to zrobic bez problemu - patrz moj post wczesniej
|
|
|
![]()
|
|
Problem w tym ze strona jest już zbudowana przez inną osobę, nie cierpię poprawiac po innych. Więc musi to tak zostać, tych podstron jest około 100, więc smarty odpada.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 11:59 |