![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, zainstalowałem WampSerwer v2.0.
Problem polega na tym, że chcąc przejść na strone localhost, bądź z przeglądarki bądź z przekierowania w programie dostaje komunikat o koniecznosci zalogowania sie? Podczas instalacji nie podawałem żadnego hasła... Dostaje taki komunikat po wpisaniu czegokolwiek: error '8002801c' B³¹d dostêpu do rejestru OLE. /iisHelp/common/500-100.asp, wiersz 17 Wcześniej używałem krasnala i wszystko szło skutecznie ale przeinstalowałem z uwagi na starą wersje mysql
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek) - autora proszę, aby następnym razem sam to zrobił
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja używam WebServ 2.0 i u mnie domyślne hasło to root, może u ciebie też jest takie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował soulreaver1 19.04.2008, 19:09:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no niestety root nie przechodzi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może zainstaluj inny pakiet? po co się męczyć? wybór jest ogromny.
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie to nie jest pierwszy pakiet, który instalowałem, Xampp miał problemy z portem 80, a po zmianach na inny niby działał( tzn taki byl komunikat ale strony w php nie byly obslugiwane), Krasnal ma za starą wersje msqla. Instalując ten pakiet miałem nadzieje ze zadziala wszystko poprawnie, i mysle ze ktoś bedzie potrafil rozwiazac ten problem na tym forum
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie lepiej zainstalować wszystko oddzielnie? Ja mam wszystko osobno i nie mam problemów z posiadaniem najnowszych wersji. Sama instalacja nie jest trudna więc sądzę, że bez problemu sobie ze wszystkim poradzisz.
|
|
|
![]()
|
|
Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie masz włączonego IIS który sie gryzie z apache?
|
|
|
![]()
|
|
Własnie sprawdzilem dostepnosc portu i mam, a jak to zmienic? co to wogole?
|
|
|
![]()
|
|
Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie wystarczy wyłączyć w serwisach windowsa. Uruchom -> services.msc
|
|
|
![]()
|
|
ok dzięki za pomoc, pozdrawiam;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 03:51 |