![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Wiem, ze ten temat byl poruszany nie raz na forum, ale z przyczyn nie zalezych odemnie domena nie dziala co za tym idzie wyszukiwarka tez nie zbyt funkcjonuje, wiec jestem zmuszony napisac nowy temat.
Wiec:
i wyskakuje taki blad: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by. Od czego to zalezy, bo na innych stronach mi to działa a na tej nie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do wyników wyszukiwarki:
http://forumphp.nq.pl/Dostep_do_wynikow_z_Google_t92193.html ![]() Co do Twojego pytania to wysyłasz coś na wyjście przed wywołaniem funkcji header(); Upewnij się, że nic nie zostało przekazane do przeglądarki! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
dodalem do skryptu echo przed header i nic nie pomoglo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
header() ba byc przez wszystkim nawet przed <html> a jak nie to daj ob_start() i bedzie dzialac
![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodalem do skryptu echo przed header i nic nie pomoglo Nie, nie, absolutnie nie ma być żadnego 'echo' przed header. - sprawdź czy nigdzie niczego wcześniej nie wyświetlasz, czy nie ma gdzieś jakiegoś echo/print - upewnij się, że plik ze stroną która nie działa zaczyna się OD RAZU od <?php - to musi być w pierwszej jego linii, bez żadnej spacji przed. Po prostu pierwszym znakiem w pliku musi być < - jeżeli kodujesz w UTF, zapisuj pliki bez BOM. -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
sluchajcie jak otwieram strone normalnie(http://domena.pl/plik.php) to mi dziala a jak biore nie normalnie czyli przez moj magiczny system plikowy, ktory includuje $_GET['name'] (http://domena.pl/index.php?name=plik) to jest bład i nie dziala
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
index.php
plik.php
|
|
|
![]()
|
|
To Twój cały plik.php? A nad <? nie ma jakiejś spacji czasem?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nic nie ma. to jest caly skrypt z pliku
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli tak wygląda plik.php :
To musi działać! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ale nie działa. w innym pliku header dziala a tutaj nie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcje z serii ob_* nie zostały stworzone do rozwiązania tego problemu - one tylko mogą go ominąć (nie rozwiązać)
1) Na początku dołączasz plik functions.php - a co w nim jest? 2) Lekki OT: w kodzie masz jakieś magiczne wynalazki typu: $_GET['name'] == $_GET['name'] - czemu to ma w ogóle służyć? 3) Potem masz jeszcze jakiś kod, który czasami (jeżeli warunki są spełnione) dołącza plik 4) A co robisz potem? A no wyświetasz sobie cały dokument HTML (od lini #65) a w nim, wywołujesz f-cję strona(), która to dopiero wczytuje plik z header() - czy tylko mi się wydaje, ale czy przed wczytaniem pliku do przeglądarki zostaje wysłane już Kod <html> ?
<head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"> <script type="text/javascript" src="menu.js"></script> <link rel="Shortcut icon" href="pictures/favicon.ico"> </head> <table class="tabela" align="center" cellspacing="1" cellpadding="0"> <tr> <td colspan="3" class="logo" valign="bottom" align="right"> </td> </tr> <tr> <th class="menu" valign="top"><?php menu1();?></th> <th class="page" valign="top"> |
|
|
![]()
|
|
zadziałało thx
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Funkcje z serii ob_* nie zostały stworzone do rozwiązania tego problemu - one tylko mogą go ominąć (nie rozwiązać) A dla Ciebie ominięci błędu to nie jest jego rozwiązanie? Dla mnie w pewnym stopniu tak bo błędu niebędzie i aplikacja będzie działała tak jak powinna. Może to nie jest najlepsze rozwiązanie ale skuteczne. Mlodycompany problemem mogło też być kodowanie mogłeś mieć np. utf-8 zamiast utf-8 bez boom. Ja już nie raz tak miałem. ![]() Ten post edytował ExPlOiT 19.04.2008, 12:29:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:10 |