|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam problem odnośnie wyświetlania pola tekstowego zawierającego datę krótką. Chciałbym aby wyświetlało mi ją w formacie dd-mm-rrrr (np. 15-02-2008) a nie rrrr-mm-dd (2008-02-15). Wiem jak ustawic maske wprowadzania zeby wprowadzac date wlasnie w taki sposob jak chce ale wyswietla nadal mi ja w formacie rrrr-mm-dd. Bylbym wdzieczny za pomoc
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%)
|
witam.
od baaardzo dawna już nie dotykałem się do Accessa, z 5 lat chyba. ale jeżeli pamięć mnie nie myli, to Access przy wyświetlaniu standardowo formatuje datę wg. ustawień Windozy ... ścieżka pod XP: START / Panel sterowania / Ustawienia regionalne i językowe / Opcje regionalne / Data krótka jak tam zmienisz format, to i w Accesie powinno się zmienić. powodzenia. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzięki wielkie za pomoc.Sposób oczywiście działa.Teraz automatycznie wyskakuje mi taki format jak chce.Jeżeli jednak ktoś by chciał zmienić tylko jedno pole z datą to można to zrobić we właściwościach pola tekstowego,zakładka i pole format(dla przykładu ten co interesował mnie to dd-mm-rrrr)
Ten post edytował pride13 22.04.2008, 19:57:16 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 00:45 |