![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w bazie userdata mam ok 1,5tys. rekordów, chciałbym sprawdzić jeśli któryś z nich ma warotść "brak" aby wyświelił się link, a jeśli każdy jest zapisany to komunikat z else... i to jest oczywiste, ale gdzieś mam tu błąd... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale czego brak? w jakiej kolumnie jest ta wartość brak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pole np. "kaczki" jego wartość to "czarne" albo "brak" brak w tym wypadku oznacza iż wpis o kaczkach nie ma się pokazywać i z tym sobie poradziłem, ale nie wiem jak zrobić aby były sprawdzanie wszytkie rekordy i jeśli w którynś jest wartość "brak" to zostanie wyświetlony link
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sprawdź, powinno to zadziałać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował Fishu 14.04.2008, 15:31:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierasz z bazy rekordy do pętli z warunkiem, w zapytaniu czyli where kaczki="brak", to wyświetl je przy pomocy echo
Np:
Ten post edytował ExPlOiT 14.04.2008, 15:36:17 |
|
|
![]()
|
|
Fiszu, nie działa, obojetnie jakie pole nie miałoby wartości "brak" jest wyświetlane "masz wszytkie rekordy"
ExPlOiT, emm napisałem że mam bardzo dużo pól, więc pisanie Kod if ($wyniksprawdz['kaczki'] == 'brak') { dla każdego z nich mija się z celem |
|
|
![]()
|
|
to zrób tak:
|
|
|
![]()
|
|
i problem jest ten sam... jeśli kilka pół ma wartość "brak" to i tak wyświetla się "masz wszytkie..."
próbowałem pozmieniać Kod $wyniksprawdz == 'brak' na !==, =, != itp. ale bez skutku EDIT: i kurcze nie wiem... wie ktoś jak to rozwiązać? |
|
|
--kapitan_hak-- |
![]()
|
Goście ![]() |
i problem jest ten sam... jeśli kilka pół ma wartość "brak" to i tak wyświetla się "masz wszytkie..." próbowałem pozmieniać Kod $wyniksprawdz == 'brak' na !==, =, != itp. ale bez skutku EDIT: i kurcze nie wiem... wie ktoś jak to rozwiązać? Spróbuj: Kod $sql="SELECT * FROM userdata WHERE `id` = '$userdata'"; $sprawdz = mysql_query($sql); while($wyniksprawdz = mysql_fetch_row($sprawdz)){ foreach($wyniksprawdz as $wynik) { if ($wynik == 'brak') { echo "odpowiedni link<br />"; } else { echo ' masz wszytkie rekordy<br />'; } } } Sprawdzi ci to każde pole po kolei. |
|
|
![]()
|
|
przy takim zastosowaniu zwraca mi "masz wszytkie rekordy" tyle ile mam pól... Nie sprawdza tego jaką mają wartość i nie wyświetla jednorozawo komunikatu, tylko teraz sprawedza jaka jest wartość i do każdego pola wyświetla osobny choć ten sam komunikat
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:03 |